Sari la conținut

Regele Charles, agresat verbal în Parlamentul Australiei, de o senatoare: „Tu nu ești regele meu”

  • de

Regele Charles a avut parte de un moment dificil, după ce o senatoare independentă din Australia l-a atacat verbal. În timpul discursului acestuia în fața parlamentului de la Canberra, aceasta a strigat „Nu eşti regele meu!”, relatează Sky News, potrivit libertatea.ro. 

Lidia Thorpe, îmbrăcată în haine tradiționale, a mers pe culoar strigând: „Acesta nu este pământul tău. Tu nu ești regele meu. Dați-ne pământul înapoi. Dați-ne ceea ce ne-ați furat! Oasele noastre, craniile noastre, copiii noștri, poporul nostru. Ne-ați distrus pământul. Dați-ne un tratat!”

Securitatea a intervenit, împiedicând-o să se apropie și escortând-o afară, în timp ce regele revenea la discuția cu prim-ministrul Anthony Albanese.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/ssstwitter.com_1729496858103.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

 

Izbucnirea a avut loc după ce Regele Charles s-a adresat politicienilor și demnitarilor la Casa Parlamentului din Canberra.

Senatoarea Lidia Thorpe a fost una dintre cele aproximativ 20 de persoane care au protestat atunci când familia regală a depus o coroană de flori la un memorial de război.

Evenimentul s-a încheiat fără alte mențiuni legate de incident, iar cuplul regal și-a continuat programul, participând la o întâlnire cu publicul. În ciuda protestului, mulți alți spectatori erau încântați să-și vadă regele și regina.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Regele Charles, agresat verbal în Parlamentul Australiei, de o senatoare: „Tu nu ești regele meu” apare prima dată în Realitatea.md.