Sari la conținut

Mark Rutte, despre trimiterea de soldați nord-coreeni în Ucraina: „O escaladare semnificativă” a conflictului

  • de

Dacă Coreea de Nord ar trimite trupe în Ucraina pentru a lupta în numele Rusiei, conflictul s-ar intensifica semnificativ, a declarat luni șeful NATO, Mark Rutte, pe platforma de social media X, transmite Reuters.

Rutte, care a preluat funcția la NATO la începutul lunii, a declarat că a avut o discuție cu președintele sud-coreean Yoon Seok-youl despre parteneriatul strâns al alianței cu Seulul, concentrându-se pe cooperarea industrială în domeniul apărării și pe securitatea interconectată a regiunilor Euro-Atlantică și Indo-Pacific.

„Trimiterea de către Coreea de Nord a unor trupe pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina ar reprezenta o escaladare semnificativă”, se arată în mesajul publicat de Rutte.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat săptămâna trecută că Phenianul se pregătește să trimită 10 000 de soldați pentru a sprijini efortul de război al Moscovei și că unii ofițeri nord-coreeni au fost deja desfășurați pe teritoriul ucrainean ocupat de Rusia.

Occidentul acuză de mult timp Coreea de Nord că furnizează arme Rusiei. Rutte și Pentagonul au declarat săptămâna trecută că nu au găsit încă nicio dovadă a unei prezențe militare nord-coreene pe teritoriul Ucrainei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Mark Rutte, despre trimiterea de soldați nord-coreeni în Ucraina: „O escaladare semnificativă” a conflictului apare prima dată în Realitatea.md.