Sari la conținut

Noi detalii despre dezbaterea Sandu-Stoianoglo: Locația unde se vor întâlni candidații a fost aleasă, nu și ziua

  • de

Locația unde va avea loc dezbaterea dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo a fost aleasă. Discuțiile dintre candidați se vor desfășura la Palatul Republicii, iar postul național de televiziune le va difuza.

Conform reprezentanților Partidului Socialiștilor, care îl susține pe Alexandr Stoianoglo la prezidențiale, candidatul a propus ziua de joi, 31 octombrie. Reprezentanții Maiei Sandu au respins ideea, insistând pe desfășurarea evenimentului joi sau vineri (24 sau 25 octombrie).

„În încercarea de a găsi un compromis, echipa Stoianoglo a propus ziua de duminică, dar încă nu s-a ajuns la un acord final”, precizează socialiștii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Nici formatul dezbaterilor nu a fost stabilit încă. Deocamdată se cunoaște că evenimentul va fi moderat de Gheorghe Gonța, invitat de echipa lui Stoianoglo. Jurnalistul a declarat pentru Realitatea că a fost contactat de stafful electoral al candidatului, i s-a propus să prezinte evenimentul și a acceptat.

Adrian Băluțel susținea anterior că reprezentanții Maiei Sandu au vrut să organizeze discuțiile la televiziunea națională, însă echipa lui Alexandr Stoianoglo și-a dorit o platformă în afara platourilor TV.

Dezbaterile Stoianoglo-Sandu: Nimeni dintre prezentatorii RLIVE TV nu a fost contactat și nu i s-a propus să modereze

Precizăm că, după ce s-a aflat că în turul doi al prezidențialelor au acces Maia Sandu  cu 42,45% dintre voturi și Alexandr Stoianoglo cu 25,98% dintre voturi, ambii candidați au declarat că își doresc o dezbatere, înainte de lupta finală pentru funcția de șef al statului.

Maia Sandu anunța că staffurile electorale vor discuta subiectul, iar Alexandr Stoianoglo – că își dorește discuții pe un teren neutru și cu doi moderatori, câte unul din partea fiecărui candidat.

Articolul Noi detalii despre dezbaterea Sandu-Stoianoglo: Locația unde se vor întâlni candidații a fost aleasă, nu și ziua apare prima dată în Realitatea.md.