Sari la conținut

Tinerii şi vârstnicii din Tiraspol învaţă lucrul la calculator şi aplicaţiile moderne, datorită unui grant european

  • de

Deschiderea Centrului de Dezvoltare a Carierei „Skills Lab” din Tiraspol a fost posibilă datorită unui grant european obţinut de către Agenția de Dezvoltare Regională. Banii au fost oferiţi de către Uniunea Europeană şi Suedia prin intermediul Fundaţiei Est Europene.

„Pentru proiect, au fost alocate resurse financiare în valoare de 37 500 de euro. În cadrul acestui proiect în primul rând, am cumpărat echipamentele necesare. Centrul de dezvoltare a carierei, în primul rând, este despre studierea de către populația adultă a aptitudinilor tehnologice, competențelor IT, la fel și consiliere psihologică pentru orientare în carieră”, susţine Irina Iacoveniuk, coordonatoarea Centrului de Dezvoltare a Carierei „Skills Lab”.

Toţi banii obţinuţi au fost investiţi în reparaţia încăperilor, mobilarea acestora, procurarea unui televizor, precum şi a materialelor necesare lucrului în oficiu. În cadrul Centrului „Skills Lab”, participanţii învaţă mai multe programe moderne.

„Avem 8 direcții majore, care includ module, care pot fi studiate separat sau în ansamblu. Noi predăm următoarele domenii: automatizarea proceselor de afaceri, sisteme CRM (Customer Relationship Management), gestionarea și administrarea proiectelor, design-ul grafic și proiectare, design-ul web și programarea, corectitudinea digitală, prezentarea efectivă și instrumentele psihologice ale eficienței personale”, susţine Irina Iacoveniuk.

Unii dintre participanţii la cursuri au căpătat abilităţile necesare şi chiar s-au angajat în cadrul centrului.

„Eu sunt managerul rețelelor de socializare a „Skills Lab”. Am participat la cursurile din cadrul „Skills Lab”, am evoluat în acest domeniu, care anterior îmi părea foarte greu”, spune Natalia Pirîspikina.

„Sunt în concediu de îngrijire a copilului. Am venit să obțin noi cunoștințe aici, ținând cont de faptul că munca la distanță este actuală. Sunt termeni care sunt noi pentru mine. Eu lucrez la calculator, cunosc rețelele de socializare, folosesc telefonul la editarea video, dar sunt termeni care i-am întâlnit pentru prima oară”, afirmă Cristina Grosul.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/sGFCILAE34Y” muted=”false”]

 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Skills Lab” face parte din proiectul “Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”, gestionat de Fundaţia Est Europeană, prin care au fost selectate 10 organizaţii ale societăţii civile pentru a fi susţinute.




Articolul Tinerii şi vârstnicii din Tiraspol învaţă lucrul la calculator şi aplicaţiile moderne, datorită unui grant european apare prima dată în Realitatea.md.