Sari la conținut

VIDEO Maia Sandu acceptă: Dezbaterea cu Alexandr Stoianoglo va avea loc duminică

  • de

Echipele Maiei Sandu și a lui Alexandr Stoianoglo au ajuns la un numitor comun privind dezbaterea din turul doi al prezidențialelor. Evenimentul va avea loc duminică, 27 octombrie, la Palatul Republicii. 

Anunțul a fost făcut chiar de politiciană, pe rețelele de socializare. Într-un video publicat de Maia Sandu, candidata susține că deși nu este de acord ca evenimentul să fie moderat de Gheorghe Gonţa, și această condiție a staffului oponentului său a fost acceptată.

„Ei au venit cu propunerea: Gheorghe Gonța. Noi credem ă trebuie să fie un moderator independent, dar în situația în care insistă, noi mergem la dezbatere cu oricine se simt ei confortabil. Pentru noi este important să avem această dezbatere, astfel încât oamenii să vadă care sunt răspunsurile noastre la întrebări importante pentru toți cetățenii”, a transmis Sandu.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/119492369_552232900687567_7232986930197402946_n.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Precizăm că, după ce s-a aflat că în turul doi al prezidențialelor au acces Maia Sandu cu 42,45% dintre voturi și Alexandr Stoianoglo cu 25,98% dintre voturi, ambii candidați au declarat că își doresc o dezbatere, înainte de lupta finală pentru funcția de șef al statului.

Maia Sandu anunța că staffurile electorale vor discuta subiectul, iar Alexandr Stoianoglo – că își dorește discuții pe un teren neutru și cu doi moderatori, câte unul din partea fiecărui candidat.

Formatul dezbaterilor nu a fost stabilit încă. Adrian Băluțel susținea anterior că reprezentanții Maiei Sandu au vrut să organizeze discuțiile la televiziunea națională, însă echipa lui Alexandr Stoianoglo și-a dorit o platformă în afara platourilor TV. Mai târziu, reprezentanții PSRM au comunicat că varianta de compromis a fost Palatul Republicii.

Articolul VIDEO Maia Sandu acceptă: Dezbaterea cu Alexandr Stoianoglo va avea loc duminică apare prima dată în Realitatea.md.