Sari la conținut

Procurorul general al Ucrainei și-a anunțat demisia în urma unei ședințe conduse de Zelenski

  • de

Procurorul general al Ucrainei, Andri Kostin, și-a anunțat marți, 22 octombrie curent, demisia, în urma unei ședințe a Consiliului Național de Securitate și Apărare condusă de președintele Vladimir Zelenski. Ședința a fost convocată în contextul unei scandal legate de falsificarea gradelor de invaliditate pentru funcționarii din organele de stat.

Verificările și investigațiile penale sunt în curs de desfășurare la toate nivelurile statului.

Kostin a declarat că au fost constatate numeroase fapte rușinoase de abuzuri și în cadrul organelor de procuratură din Ucraina.

„Consider că poziția președintelui este absolut corectă. Este necesar să fie anulate nu doar toate deciziile ilegale referitoare la acordarea gradelor de invaliditate, pensiilor și altor plăți, ci trebuie implementate modificări legislative și organizatorice clare, precum și responsabilitate personală, inclusiv responsabilitate politică”.

Demisia vine după ce, în ultimele săptămâni, cazurile de corupție din cadrul centrelor de expertiză medicală au luat amploare. Astăzi, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit o nouă rețea de corupție condusă de șefa Centrului de Expertiză Medico-Socială din cadrul Consiliului Regional Nikolaev, responsabilă de evaluarea medicală a bărbaților supuși procesului de mobilizare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Procurorul general al Ucrainei și-a anunțat demisia în urma unei ședințe conduse de Zelenski apare prima dată în Realitatea.md.