Sari la conținut

Teleradio-Moldova îi invită la o dezbatere electorală pe candidații la prezidențiale Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo

  • de

Compania publică „Teleradio-Moldova” îi invită pe cei doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu (PAS) și Alexandr Stoianoglo (PSRM), la o dezbatere electorală organizată și difuzată la posturile publice TV Moldova 1 și Radio Moldova. Propunerea a venit din partea directorului instituțiilor publice, Vlad Țurcanu, în toiul scandalului în media privind jurnalistul Gheorghe Gonța.

Moderatorul dezbaterilor Sandu-Stoianoglo, criticat de Consiliul de Presă: A recunoscut că a acceptat bani în plic

Invitații în acest sens au fost transmise celor doi candidați, anunță instituția într-un comunicat de presă. Formatul, durata și alte detalii specifice dezbaterii ar urma să fie discutate cu staff-urile Maiei Sandu și al lui Alexandr Stoianoglo.

Confruntarea televizată urmează să fie programată pentru luni, 28 octombrie, ora 19:00. Dezbaterea va fi transmisă în direct și pe frecvențele Radio Moldova, precum și pe paginile web www.radiomoldova.md și www.moldova1.md.

Temele propuse spre dezbatere se referă la atribuțiile președintelui Republicii Moldova, politica externă a țării, procesul de integrare europeană, programele electorale ale candidaților, garantarea drepturilor fundamentale ale omului, asigurarea coeziunii sociale în societate, asigurarea și consolidarea securității naționale a Republicii Moldova și altele.

Amintim că în cadrul dezbaterilor electorale se interzice: discursul care incită la ură; dezinformarea; mesajele care justifică războaiele de agresiune, neagă crimele de război și crimele împotriva umanității, alte mesaje expres interzise de lege și utilizarea limbajului sexist.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Teleradio-Moldova îi invită la o dezbatere electorală pe candidații la prezidențiale Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo apare prima dată în Realitatea.md.