Sari la conținut

Peste 13 mii de persoane s-au angajat de la începutul anului. Printre ei sunt și moldoveni, reveniți de peste hotare

  • de

Peste 13 de mii de persoane, dintre care aproape șase mii șomeri, aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate de la începutul anului 2024. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Din totalul persoanelor angajate, 2 212 persoane sunt cu vîrsta cuprinsă între 55-63 ani, 177 persoane sunt cu dizabilități, 136 cetățeni ai Republicii Moldova reveniți de peste hotare și 3 cetățeni străini.

„În acest an ne-am propus să ajungem la 18 000 de persoane angajate în câmpul muncii prin intermediul ANOFM și mergem cu pași siguri spre această țintă. Cea mai bună formă de protecție socială este un loc de muncă și vom continua să ajutăm cetățenii noștri, dar și cei străini, care se află pe teritoriul țării noastre, să își găsească un loc de muncă sigur”, a menționat Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Cele mai multe persoane și-au găsit un loc de muncă în domeniile: agricultură, industrie, construcții și învățămînt.

ANOFM recomandă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia de sprijin la angajare. Serviciile sunt gratuite și sunt disponibile atât pentru șomeri, cât și pentru persoanele angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

Precizăm că, în anul 2022, 8234 persoane au fost plasate în câmpul muncii, iar în 2023, 11 062 persoane au fost ajutate de ANOFM să-și găsească un loc de muncă, ceea ce ar însemna că circa 25% din toți șomerii din Moldova s-au angajat prin intermediul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Peste 13 mii de persoane s-au angajat de la începutul anului. Printre ei sunt și moldoveni, reveniți de peste hotare apare prima dată în Realitatea.md.