Sari la conținut

Învață din școală cum să-și gestioneze banii de buzunar. Educația financiară, studiată la un liceu din Bălți

  • de

Mai bine de cinci ani, elevii de la Liceul Ion Creangă din Bălți studiază disciplina opțională „Educația economică și antreprenorială”. Aceasta îi ajută pe elevi să înțeleagă mai bine conceptele economice, să dezvolte spiritul antreprenorial și să-și gestioneze propriile finanțe, relatează tvn.md.

„Educația financiară în societatea noastră este foarte importantă, mai ales în rândul tinerilor, pentru că eu consider că fiecare tânăr este obligat să cunoască cum să-și gestioneze banii de la o vârstă destul de fragedă, pentru că aceasta este cheia spre succesul unei societăți”, a spus Marius Tuderică elev în clasa a XII-a.

Profesorii care predau disciplina „Educația economică și antreprenorială” au trecut un curs de pregătire și în sălile de clasă se conduc după un curriculum aprobat de minister. Potrivit lor, elevii au nevoie de cunoștințe despre gestionarea inteligentă a banilor, pentru că nivelul lor de trai va depinde în mare măsură de acestea.

 „Prin disciplina „Educația economică și antreprenorială” îi integrăm cu ceea ce se ciocnesc ei zi de zi, atunci când termină universitatea și mulți dintre ei doresc să își deschidă o afacere, respectiv au măcar câteva idei, cum ar funcționa, de la ce ar trebui să înceapă ca să-și facă o companie”, a declarat Ana Berega, profesoară de matematică și educație economică și antreprenorială la liceul Ion Creangă din Bălți.

Pentru a alege această disciplină elevii scriu o cerere către administrația școlii.

 „Disciplina respectivă este selectată deja de mai mulți ani de către elevi. Aceasta formează abilități precum gândire critică, precum gestionarea eficientă a finanțelor, creativitatea, identificarea ideilor antreprenoriale și de ce nu implementarea lor în practică”, a afirmat directoarea Olga Elpujan.

În anul 2023, în 408 școli, din cele peste 1200 din Republica Moldova s-au predat disciplinele „Educație economică și antreprenorială” și „Educație socială și financiară”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Învață din școală cum să-și gestioneze banii de buzunar. Educația financiară, studiată la un liceu din Bălți apare prima dată în Realitatea.md.