Sari la conținut

Femeia din Căușeni, care în septembrie și-a omorât copilul de 5 ani, a murit la spital

  • de

Femeia din Căușeni, care la mijlocul lunii septembrie și-a omorât băiatul de 5 ani, iar apoi a încercat să-și ia zilele, a murit subit în instituția medicală în care urma să fie supusă expertizei medico-legală psihiatrică.

Contactată de IPN, Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea Procuraturii Generale (PG) cu reprezentanții mass-media, a declarat că, după moartea copilului, a fost pornită o urmărire penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de omor intenționat și au fost dispuse expertizele necesare.

„Pe parcursul efectuării urmăririi penale, în scopul constatării dacă învinuita a acționat cu discernământ, a apărut necesitatea dispunerii expertizei psihiatrice în privința acesteia.

În acest scop, femeia a fost direcționată în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Chișinău. La data de 15 octombrie învinuita a decedat subit în incinta instituției medicale”, a menționat Violina Moraru.

Potrivit medicului legist, semne de moarte violentă nu au fost depistate. Cauzele decesului se examinează în cadrul unui proces penal.

Amintim că pe data de 16 septembrie 2024, într-o localitate din raionul Căușeni, polițiștii au depistat corpul neînsuflețit al unui băiat de 5 ani. Mama copilului, în vârstă de 39 de ani, avea o plagă în regiunea gâtului. Ea a încercat să se sinucidă.

Ulterior s-a constatat că femeia suferea de o tulburare organică delirantă cu alură schizofrenică. Aceasta lua tratament, afectată de pierderea unui alt copil și a soțului. O fiică a femeii, după acest caz, a ajuns în grija rudelor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Caz ȘOCANT într-o localitate din raionul Căușeni. Un copil de cinci ani ar fi fost ucis de mama sa

Articolul Femeia din Căușeni, care în septembrie și-a omorât copilul de 5 ani, a murit la spital apare prima dată în Realitatea.md.