Sari la conținut

Aproape 14 mii de solicitări ale ambulanței, înregistrate într-o săptămână. Cele mai frecvente urgențe

  • de

Aproape 14 mii de solicitări ale ambulanței au fost înregistrate în perioada 14-20 octombrie, potrivit datelor Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Din numărul total de solicitări înregistrate, 320 nu corespundeau criteriilor de urgențe medico-chirurgicale.

„În ultima săptămână intervenția ambulanței a fost solicitată pentru pacienții cu următoarele urgențe: 3768 cardiovasculare, dintre care 56 cu sindrom coronarian acut; urmate de 1935 neurologice dintre care 240 cu accidente vasculare cerebrale, 1574 respiratorii și 1195 traumatologice”, spun responsabilii.

Potrivit CNAMUP, în perioada de referință, ambulanța a fost solicitată pentru 80 persoane care au suferit în urma a 60 accidente rutiere.

„După acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat 72 pacienți, inclusiv 8 copii la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar”, se aerată în comunicatul CNAMUP.

Totodată, au fost înregistrate 87 solicitări pe motivul urgențelor toxice, inclusiv 53 intoxicații cu ciuperci, 10 intoxicații cu medicamente, 9 cu alcool, 7 cu monoxid de carbon, 1 intoxicație cu droguri.

În perioada menționată au fost recepționate 44 apeluri pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, printre care 21 mușcături de animale/înțepături de insecte, 19 combustii și 4 hipotermii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Aproape 14 mii de solicitări ale ambulanței, înregistrate într-o săptămână. Cele mai frecvente urgențe apare prima dată în Realitatea.md.