Sari la conținut

Stoianoglo acceptă invitația lui Sandu: Mă bucur, totuși, că ați găsit o soluție

  • de

Alexandr Stoianoglo acceptă dezbaterea cu Maia Sandu, fără moderator. Candidații la prezidențiale se vor întâlni duminică, ora 10:00, la Palatul Republicii.

„Desigur, accept propunerea dumneavoastră și sunt pregătit pentru o discuție conform condițiilor indicate de dumneavoastră. Acestea sunt, fără îndoială, foarte convenabile.

Ca un compliment pentru viitor, nu eu am inițiat discuția privind inacceptabilitatea anumitor moderatori. Mă bucur, totuși, că ați găsit o soluție pentru a vă ajusta poziția. Vă mulțumesc pentru acest lucru”, se arată în declarația lui Stoianoglo.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Disputa dintre staffurile celor doi candidați pare să fie încheiată, după ce în spațiul public au apărut mai multe nemulțumiri cu referire la moderator. Inițial, ambele echipe au convenit ca evenimentul să fie prezentat de Gheorghe Gonța, deși Maia Sandu susținea că merge la compromis, dar nu este de acord cu această opțiune.

Ulterior, mai multe instituții mass-media și Consiliul de Presă au exprimat îngrijorare, invocând probleme de integritate ale jurnalistului. Gonța a reacționat pe rețelele de socializare și a îndemnat candidații să se pregătească pentru dezbateri, menționând că a citit reacțiile apărute.

Ulterior, echipa Maiei Sandu a cerut Consiliului de Presă să identifice un alt moderator, iar instituția a publicat mai multe nume de jurnaliști. La scurt timp după anunț, Maia Sandu l-a invitat pe Stoianoglo la dezbateri în doi, fără prezentator.

Articolul Stoianoglo acceptă invitația lui Sandu: Mă bucur, totuși, că ați găsit o soluție apare prima dată în Realitatea.md.