Sari la conținut

Copiii din diasporă se pot înscrie gratuit la programul de iarnă „DOR de Tradiții”

  • de

În premieră, copiii din diasporă, care au între 12 și 17 ani, se pot înscrie în Programul „DOR de Tradiții”. Este vorba despre o tabără de iarnă ce se va desfășura în perioada 23-28 decembrie 2024, transmite IPN.

„Este un proiect-pilot, derula sub egida Guvernului Republicii Moldova. Programul își propune să apropie copiii din diasporă de valorile și de tradițiile autenticele ale țării noastre. Tabără „DOR de Tradiții” va reuni 30 de copii din diaspora în perioada 23-28 decembrie. Participanții vor explora obiceiurile și tradițiile de iarnă prin excursii, activități educative și interactive, alături de meșteri populari și oameni de cultură din țară”, a menționat purtătorul de cuvânt al executivului, Daniel Vodă.

Pentru a participa la program, doritorii urmează să completeze un formular pe pagina web a Biroului relații cu diaspora. Înscrierea poate fi făcută până pe 16 noiembrie. Participanții trebuie să cunoască limba română la nivel conversațional de bază. Prioritate vor avea candidații care nu au participat anterior în cadrul altor programe organizate de BRD.

Participarea la program este gratuită. Toate cheltuielile sunt asigurate din bugetul de stat, participanții suportă doar cheltuielile de transport spre/din Republica Moldova și pentru asigurarea medicală.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Copiii din diasporă se pot înscrie gratuit la programul de iarnă „DOR de Tradiții” apare prima dată în Realitatea.md.