Sari la conținut

VIDEO „Mă tem să dorm cu banii ăștia în casă”. Plicuri cu mii de lei, pregătite pentru a corupe alegătorii, ridicate

  • de

Polițiștii și procurorii au descins miercuri, 23 octombrie, în raionul Sîngerei, într-un dosar de corupere a alegătorilor. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat în cadrul unui briefing de presă organizat joi, 24 octombrie, că în cadrul descinderilor, au fost depistate mai multe plicuri cu bani, care urmau să ajungă la alegători din 19 localități.

Cernăuțeanu a menționat că estimativ, miercuri au fost ridicați aproximativ 175 000 de lei.

„Ieri, într-un raion din nordul țării, persoanele au început să remunereze fizic acțiunile de corupere care au avut loc în data de 20 octombrie și pregăteau terenul penteu al doilea scrutin. În contextul perchezițiilor, care au loc miercuri, 23 octombrie, sub egida PCCOCS, o persoană care avea un rol secundar, a mers la conlucrare cu organele de drept și a oferit informații pertinente.

Noi vedem că erau plicurile pregătite pentru toate cele 19 localități din raionul respectiv. Au reușit să repartizeze mijloacele financiare către 36 persoane, urmând încă peste 300 de persoane care să beneficieze din aceste sume.

Am spus și anterior, vom interveni ori de câte ori va fi necesar pentru a nu admite fenomenul coruptibil în sistemul electoral în Republica Moldova”, a conchis Cernăuțeanu.

Oamenii legii au documentat până acum peste 500 de persoane pentru corupție electorală și implicarea în finanțarea ilegală a partidelor controlate din umbră de Ilan Șor.

 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

VIDEO Doar în octombrie, Șor a transferat activiștilor peste 24 mln $. Poliția a blocat 97 de boturi pe Telegram

 

Articolul VIDEO „Mă tem să dorm cu banii ăștia în casă”. Plicuri cu mii de lei, pregătite pentru a corupe alegătorii, ridicate apare prima dată în Realitatea.md.