Sari la conținut

Cauze contravenționale, deschise după mesajele xenofobe la adresa lui Stoianoglo. Instanța va stabili pedeapsa

  • de

Oamenii legii au întocmit procese verbale, după mesajele discriminatorii care îl vizează pe Alexandr Stoianoglo. Precizările au fost făcute de șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu.

Potrivit oficialului, două persoane sunt documentate. Actele de rigoare vor fi transmite în instanță, iar judecătorii urmează să stabilească pedeapsa care se va aplica.

„Avem două materiale înregistrate. (…) Conform articolului 400 din Codul Contravențional, procesele verbale se remit în instanță. Au fost constate de Poliție, instanța de judecată urmează să le examineze”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/cernăuțeanu-contravenții-discriminare.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Cernăuțeanu a menționat că nu cunoaște dacă Stoianoglo a depus vreo plângere. Conform lui, sesizările care au parvenit sunt adresate de alte persoane, nu de candidat.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În același timp, președinta Comisiei Electorale Centrale a precizat miercuri pentru jurnaliști că instituția pe care o conduce nu a recepționa vreo sesizare la subiect. Potrivit ei, imediat ce vor fi recepționate informații despre incidente, membrii CEC le vor examina și se vor expune cu referire la subiect.

Amintim că, după primul tur al alegerilor, pe paginile unor internauți cu zeci de mii de urmăritori pe Facebook și TikTok au apărut mesaje discriminatorii la adresa lui Alexandr Stoianolgo. Drept urmare, echipa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a îndemnat cetățenii la calm, menționând că va condamna orice atacuri xenofobe, instigare la ură interetnică.

Între timp, Ion Chicu a menționat că depus o plângere la Procuratura Generală, pe marginea subiectului. În același timp, Asociația „Forța Fermierilor” a notat pe rețelele de socializare că s-a adresat instituțiilor de forță din Republica Moldova, urmare a mesajelor xenofobe, publicate pe TikTok și Facebook, menționând că anterior a fost supusă unor atacuri similare

Articolul Cauze contravenționale, deschise după mesajele xenofobe la adresa lui Stoianoglo. Instanța va stabili pedeapsa apare prima dată în Realitatea.md.