Sari la conținut

VIDEO Adrian Dupu: Dacă UE și România nu ar fi investit în Republica Moldova, rezultatul referendumului putea fi altul

  • de

Dacă Uniunea Europeană și România nu ar fi investit în Republica Moldova, rezultatul referendumului putea fi altul, susține secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu. Oficialul consideră că, pe lângă sprijinul masiv de la Bruxelles și București, în stânga Prutului există și propagandă rusă puternică.

Oficialul a menționat în cadrul emisiunii „Rezoomat” cu Ileana Pîrgaru că, în opinia sa, ar fi incorect să spunem că în unele localități majoritatea a votat contra includerii în Constituție a obiectivului de integrare europeană, dacă rezultatul scrutinului a fost la limită. În același timp, potrivit secretarului de stat român, nimeni nu se aștepta ca toți moldovenii să fie pro-UE.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Da, au fost investiții majore în Ungheni, în Găgăuzia. Poate dacă nu erau, scorul era de 80 la 20. Să nu uităm că avem și partea cealaltă, care investește mult în propagandă. Nu suntem singuri pe acest teren de luptă. Acest lucru s-a văzut. Important este că la nivel național acest referendum a fost adoptat. Și a fost adoptat cu răspunsul „DA””, a menționat șeful DRRM.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/dupu-vot-investiții.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Amintim că, pe 20 octombrie 2024, cetățenii Republicii Moldova au spus, în cadrul referendumului Constituțional Republican, că vor includerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană. Aproximativ 50,3% dintre cetățenii care au participat la scrutin au fost de acord ca Legea Supremă să fie modificată.

Articolul VIDEO Adrian Dupu: Dacă UE și România nu ar fi investit în Republica Moldova, rezultatul referendumului putea fi altul apare prima dată în Realitatea.md.