Sari la conținut

VIDEO Documentarul „Moștenirea Cucuteni-Tripolie” va fi difuzat la RLIVE TV

  • de

Asociația Profesioniștilor pentru Dezvoltare Durabilă lansează în curând filmul documentar „Moștenirea Cucuteni-Tripolie: Legături Culturale dintre Republica Moldova și România”, realizat în cadrul proiectului cu același nume. Proiectul este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și are ca scop promovarea legăturilor culturale și istorice dintre cele două țări.

Filmul documentar, cu o durată de 90 de minute, va fi difuzat simultan în Republica Moldova și România, pe posturile de televiziune RLIVE TV din Republica Moldova și Iași TV Life din România, săptămâna viitoare. Acesta explorează moștenirea culturală a civilizației Cucuteni-Tripolie, una dintre cele mai vechi și misterioase civilizații neolitice din Europa de Est, și modul în care aceasta continuă să influențeze comunitățile contemporane din cele două țări.

„Moștenirea Cucuteni-Tripolie: Legături Culturale dintre Republica Moldova și România” își propune să readucă în prim-plan bogăția istorică și culturală comună, întărind astfel legăturile dintre România și Republica Moldova prin intermediul patrimoniului cultural.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Documentarul va prezenta aspecte inedite despre viața cotidiană, arta și religia acestei civilizații vechi de mii de ani, aducând în fața publicului noi perspective asupra legăturilor străvechi dintre cele două țări.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/S4940—Cucuteni.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Articolul VIDEO Documentarul „Moștenirea Cucuteni-Tripolie” va fi difuzat la RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.