Sari la conținut

Agricultorii din țară, afectați de secetă, vor primi semințe de grâu. Lotul de cereale a ajuns în Moldova

  • de

175 de fermieri din raioanele grav afectate de secetă printre care Ștefan Vodă, Comrat, Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Cantemir, Cahul, Taraclia, Florești, Nisporeni și Telenești vor primi semințe de grâu din partea Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Într-un comunicat de presă, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) anunță că lotul de cereale a fost recepționat, iar cele peste 400 de tone de cereale vor fi distribuite agricultorilor din țară în această săptămână.

„Finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și Guvernul Elveției, proiectul „Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul crizei socio-economice și energetice” asigură semințe de calitate superioară, rezistente la secetă, boli și temperaturi extreme, pentru a ajuta fermierii să-și revină după pierderile suferite.

Cantitățile distribuite variază între 30 și 90 kg per hectar, în funcție de gravitatea pierderilor suferite, iar fiecare fermier poate primi până la 8 tone de semințe”, se arată în comunicat emis de MAIA.

Potrivit MAIA, începând din 2022, au fost distribuite fermierilor din întreaga țară inputuri agricole esențiale, precum semințe de porumb, fertilizanți, semințe de lucernă, semințe de legume, tuberculi de cartofi și furaje pentru animale.

Programul de sprijin de urgență, care va continua până în decembrie 2024, beneficiază aproximativ 17.000 de fermieri și gospodării casnice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Agricultorii din țară, afectați de secetă, vor primi semințe de grâu. Lotul de cereale a ajuns în Moldova apare prima dată în Realitatea.md.