Sari la conținut

Înregistrări cu discuții privind susținerea unor formațiuni, ridicate de CNA, în urma perchezițiilor efectuate vineri

  • de

Înregistrări cu discuții privind susținerea unor formațiuni și persoane politice în schimbul unor remunerații ilicite, dar și alte obiecte care demonstrează implicarea și participarea activă a unui grup de persoane la acțiunile de corupere electorală și finanțare ilicită a partidelor. Asta au depistat ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii în cadrul acțiunilor de urmărire penală efectuate vineri, 25 octombrie curent, în Chișinău și în mai multe localități din raioanele Orhei, Rezina și Nisporeni.

Percheziții de vineri au avut loc în vederea documentării faptelor ilicite de corupere electorală și finanțare ilicită a partidelor politice, săvârșite de persoane în interesul unui grup criminal organizat.

„Potrivit faptelor investigate, mai multe persoane ar fi acceptat și primit remunerații ilicite pentru susținerea unor formațiuni și persoane politice, participarea în calitate de organizatori și coordonatori la diverse acțiuni politice, dar și pentru compromiterea scrutinului electoral de alegere a Președintelui Republicii Moldova și referendumului constituțional, acțiunile fiind executate în detrimentul principiilor statului de drept”, precizează CNA.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În dimineața zilei de vineri, 25 octombrie curent, procurorii au dat buzna și în UTA Găgăuzia. Mai exact, în biroul adjunctului bașcanului din autonomie, Victor Petrov. Acesta ar fi vizat, potrivit surselor Deschide.MD, într-un dosar penal pornit pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Adjunctul lui Guțul, Victor Petrov, luat pe sus de procurori. Ar fi vizat într-un dosar de spălare de bani

Articolul Înregistrări cu discuții privind susținerea unor formațiuni, ridicate de CNA, în urma perchezițiilor efectuate vineri apare prima dată în Realitatea.md.