Sari la conținut

PSDE, mesaj de susținere pentru Marcel Ciolacu: Manifestă o grijă specială pentru Republica Moldova

  • de

Partidul Social Democrat European (PSDE) îndeamnă cetățenii români din Republica Moldova să-l susțină la alegerile prezidențiale din România pe candidatul PSD, Marcel Ciolacu, actualul premier. Formațiunea politică de la noi a emis un comunicat de presă în acest sens.

„România este principalul nostru partener strategic, în toate domeniile, de aceea, nu putem fi indiferenți față de procesele politice din această țară, mai ales că aproximativ jumătate din populația Republicii Moldova deține și cetățenie română, asta dincolo de identitatea noastră istorică, lingvistică și spirituală comună.

În acest context, Partidul Social Democrat European, în calitate de partener politic al Partidul Social Democrat din România, membru al familiei social-democraților europeni, dar și al Internaționalei Socialiste, vine cu un îndemn către toți cetățenii români din Republica Moldova să participe activ la acest proces electoral, să se informeze atent și să meargă la alegeri pentru a-și exprima opțiunea de vot.

În același timp, le recomandăm cu încredere românilor din Republica Moldova să-l susțină, în cadrul acestui scrutin electoral, pe domnul Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru al României și președinte al Partidului Social Democrat, care a demonstrat multă competență și atașament față de români și România și care manifestă o grijă specială pentru Republica Moldova și cetățenii noștri.

Suntem convinși că România, având un președinte ca Marcel Ciolacu, va deveni mai puternică, mai prosperă și mai sigură pentru toți românii, iar relațiile noastre frățești vor deveni și mai strânse și constructive”, se arată în mesajul PSDE.

Primul tur al alegerilor prezidențiale în România va avea loc la 24 noiembrie 2024, iar turul al II-lea la 8 decembrie curent. Pentru acest scrutin în Republica Moldova vor fi deschise 59 birouri electorale, cu 7 mai mult decât la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.

Campania electorală pentru prezidențialele din România începe: Lista celor 14 politicieni care aspiră la Cotroceni

Articolul PSDE, mesaj de susținere pentru Marcel Ciolacu: Manifestă o grijă specială pentru Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.