Sari la conținut

Maia Sandu comentează scandalul creat în jurul dezbaterilor: Trebuie să ai un moderator care este respectat de breaslă

  • de

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo au convenit asupra regulamentului de organizare a dezbaterilor electorale

Președinta Maia Sandu, candidata PAS care a ieșit în turul II al alegerilor prezidențiale, a insistat că refuzul de a participa la dezbateri electorale în turul I a fost unul motivat, însă acum va participa la dezbaterile cu Alexandr Stoianoglo, contracandidatul său din partea PSRM. La cel mai recent interviu acordat pentru jurnalistul Dorin Galben, a comentat scandalul privind alegerea moderatorului.

Potrivit Maiei Sandu, o dezbatere electorală trebuie moderată de un jurnalist imparțial.

„Nu am nicio părere. Eu nu am nicio problemă să merg la o dezbatere care este moderată de, mă rog… E normal că, din respect pentru cetățeni, trebuie să ai un moderator care este imparțial, un moderator care nu a anunțat înainte asta cu cine votează, pentru că asta este ideea. Și trebuie să ai un moderator care este respectat de breaslă, în primul rând, și de oameni. Dar repet, am auzit și comentariile cetățenilor. Pe partea cealaltă s-a insistat că ori cu acest moderator, ori cu deloc. Deci, cumva lucrurile au fost spuse foarte categoric. Eu consider importantă dezbaterea. Am găsit această soluție – să fie fără moderator – și o să avem duminică această oportunitate să le spunem duminică cetățenilor cine și cum vede viitorul Republicii Moldova și cum putem ajunge acolo”.

@cancanmoldova Maia Sandu nu are nicio părere despre Gheorghe Gonța… decât că este imparțial #maiasandu #maia #gheorghegonta #gonta #dezbateri #votam #alegeri #presedinte #moldova ♬ sunet original – cancanmoldova

Amintim că va avea loc o dezbatere duminică, 27 octombrie curent, la Palatul Republicii și alta, luni, la Moldova 1, postul tv național, unde a acceptat invitația.

Turul II al alegerilor prezidențiale se va desfășura în duminica din 3 noiembrie 2024.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Maia Sandu comentează scandalul creat în jurul dezbaterilor: Trebuie să ai un moderator care este respectat de breaslă apare prima dată în Realitatea.md.