Sari la conținut

Alexandr Stoianoglo promite relații mai bune cu vecinii, cu UE, SUA, Rusia și China. Maia Sandu: „наши уже рядом”

  • de

Candidatul PSRM la prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, susține că, în calitate de președinte al țării, va stabili și dezvolta relații de prietenie cu toți partenerii de dezvoltare și, în primul rând, cu vecinii – Ucraina, România, dar și cu partenerii de dezvoltare, UE, SUA, Rusia și China. Declarații în acest sens au fost făcute la dezbaterile electorale cu contracandidata sa din turul al doilea de scrutin, Maia Sandu, transmite IPN.

Alexandr Stoianoglo se arată încrezător că relațiile cu Ucraina, inclusiv cele economice, vor fi mai strânse decât în momentul de față. „Noi susținem Ucraina în războiul care este în timpul actual. Noi acordăm pentru cetățenii Ucrainei ajutorul umanitar necesar”, a declarat Alexandr Stoianoglo, răspunzând la întrebarea Maiei Sandu despre cum va construi relațiile cu Ucraina în cazul în care ar obține mandatul de președinte.

Candidatul PSRM a mai spus că relațiile Republicii Moldova cu Ucraina, în momentul de față, poartă exclusiv caracter declarativ și că a observat doar declarații militariste din partea actualei guvernări privind războiul din Ucraina și nicio inițiativă legată de pace și de încetare a focului.

Stoianoglo a insistat că promovează o platformă care să permită să se privească altfel la războiul din Ucraina, să stabilească niște relații bune, relații bilaterale avantajoase atât pentru Ucraina, cât și pentru Moldova.

În context, Maia Sandu a replicat că „cei le da Kiev știu că Stoianoglo e „omul Moscovei”, iar în spatele său stă Igor Dodon, care spune prin țară că „наши уже рядом” (ai noștri sunt deja aproape)”. Sandu a menționat că la evenimentul de lansare în campania electorală, Stoianoglo „nu a găsit două cuvinte să spună despre atacul cu bombă asupra spitalului de copii bolnavi de cancer (din Ucraina), unde erau și copii din Republica Moldova”, lucru care nu-l va face credibil pentru a stabili relații bune cu Ucraina.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Alexandr Stoianoglo promite relații mai bune cu vecinii, cu UE, SUA, Rusia și China. Maia Sandu: „наши уже рядом” apare prima dată în Realitatea.md.