Sari la conținut

Încă două zile pentru agricultori, ca să ceară subvenții de până la 800.000 de lei. Pentru ce pot cheltui banii?

  • de

Agricultorii mai au două zile la dispoziție, pentru a cere subvenții de până la 800.000 de lei. Finanțarea este destinată proiectelor pentru prevenirea și combaterea eroziunii solului, ameliorarea chimică a solurilor și sporirea fertilității terenurilor agricole.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) informează că pachetul de acte și solicitările pot fi depuse până cel târziu pe 30 octombrie 2024. Dosarul va fi recepționat de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA), la oficiul teritorial corespunzător zonei în care vor fi efectuate investițiile.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Subvențiile acoperă până la 80% din valoarea proiectului eligibil, cu o limită maximă de 800 mii lei. Pot beneficia de aceste subvenții persoanele juridice, fizice sau unitățile administrativ-teritoriale de nivelul întâi care dețin terenuri agricole în proprietate, posesie sau folosință, înregistrate conform legislației în vigoare”, precizează responsabilii de la MAIA.

Subvențiile vor fi acordate în două tranșe. Prima va constitui 70% din valoarea sprijinului și se va achita după prezentarea dovezilor cofinanțării beneficiarului în proporție de cel puțin 20% a proiectului. Restul banilor se vor debursa în baza cererii, la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative.

Articolul Încă două zile pentru agricultori, ca să ceară subvenții de până la 800.000 de lei. Pentru ce pot cheltui banii? apare prima dată în Realitatea.md.