Sari la conținut

Incendii de proporții la Dubăsari, Edineț și Călărași. Doi bărbați au murit, iar altul s-a ales cu arsuri grave

  • de

Doi bărbați au murit, iar altul s-a ales cu arsuri grave, după ce locuințele sale au fost cuprinse de flăcări. Tragediile s-au produs duminică, 27 octombrie, în raioanele Dubăsari, Edineț și Călărași. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), primul caz a fost înregistrat în satul Cocieri din raionul Dubăsari. Flăcările au cuprins mai multe bunuri materiale din interiorul casei cu suprafața de 40 m2.

„La fața locului au fost îndreptate două echipe de pompieri. Ajunși, aceștia au depistat în interiorul locuinței cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 40 de ani. Cauza prealabilă a izbucnirii incendiului ar fi imprudența în timpul fumatului”, transmite IGSU.

A doua tragedie s-a produs în satul Corpaci din raionul Edineț. La fața locului a intervenit o echipă de pompieri, unde a stabilit că focul a afectat parțial unele bunuri materiale din interiorul unei camere.

„Ajunși, aceștia au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 55 de ani. Cauza prealabilă a producerii incendiului ar fi imprudența în timpul fumatului”, se arată în comunicatul emis de Inspectorat.

Un alt incendiu a avut loc duminică, într-o gospodărie de pe strada Tineretului din orașul Călărași, unde flăcările au cuprins mai multe bunuri din interiorul locuinței cu suprafața de 25 m2. Potrivit sursei citate, un bărbat de 45 de ani a suferit arsuri de circa 80%.

„În urma incendiului, proprietarul, un bărbat în vârstă de 45 de ani a suferit arsuri pe circa 80% din suprafața corpului. Ulterior, acesta a fost preluat de medici și transportat la spitalul raional pentru îngrijiri de rigoare.

În urma cercetărilor efectuate de specialiști, s-a constatat că incendiul ar fi izbucnit în urma unei deflagrații, după ce bărbatul ar fi încercat să aprindă focul în sobă cu benzină”, menționează IGSU.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la exploatarea sobelor și aparatelor de încălzit. Totodată, aceștia sunt rugați să evite aprinderea focului prin stropirea cu benzină, petrol sau alte lichide ușor inflamabile și să îndepărteze materialele combustibile din apropierea sobei, iar pe timp de noapte să stingă focul, pentru a evita producerea unor intoxicații sau incendii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

De la începutul anului 2024 s-au produs 1327 incendii, în urma cărora și-au pierdut viața 75 de persoane, inclusiv 3 minori.

Articolul Incendii de proporții la Dubăsari, Edineț și Călărași. Doi bărbați au murit, iar altul s-a ales cu arsuri grave apare prima dată în Realitatea.md.