Sari la conținut

VIDEO Procurorul General, mesaj către juriștii care au făcut front comun cu Șor: Vă asumați să fiți infractori?

  • de

„Fiecare persoană care va fi găsită vinovată de corupere activă va suporta consecințe. Gândiți-vă că de la oameni care toată viața ați fost departe de sistemul coercitiv al statului, deveniți oameni cu cazier”, este mesajul procurorului general, Ion Munteanu, într-o adresare făcută exclusiv pentru juriștii din țara noastră. Ion Munteanu a îndemnat avocații să nu facă front comun cu fugarul Ilan Șor și rețeaua criminală pe care a pus-o pe roate în contextul alegerilor prezidențiale.

„Comunitatea juriștilor nu este foarte mare în această țară. Dincolo de goana după onorarii, există și onestitatea noastră de a ne privi în ochi. De partea cui sunteți? Această rețea criminală nu ar fi ajuns la asemenea dimensiuni fără consultarea și suportul experților juriști rău intenționați, persoane care anterior au activat în calitate de polițiști, judecători, procurori sau avocați.

Foști sau actuali, vă dați seama unde vă faceți datoria și unde săvârșiți o infracțiune. Iar pentru dumneavoastră, răspunderea este altă. Asta știți foarte bine și vom aplica legea fără avertismente suplimentare. Vă asumați să fiți infractori? Asumați-vă consecințele. Chiar dacă, pentru asta, va trebui să ne dublăm eforturile. Avem și putere, și capacitate, onestitate și moralitate, ceea ce vouă vă lipsește. Pentru majoritatea oamenilor, acest subiect se termină odată cu rezultatele alegerilor, dar nu și pentru organele de drept. Fiecare persoană care va fi găsită vinovată de corupere activă va suporta consecințe. Gândiți-vă că de la oameni care toată viața ați fost departe de sistemul coercitiv al statului, deveniți oameni cu cazier”, a declarat procurorul general Ion Munteanu.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/Ion-Munteanu-apel-catre-juristi.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că duminică, 3 noiembrie 2024, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale, turul II. Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) se va duela cu Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM).

Articolul VIDEO Procurorul General, mesaj către juriștii care au făcut front comun cu Șor: Vă asumați să fiți infractori? apare prima dată în Realitatea.md.