Sari la conținut

VIDEO Dialog despre integrarea europeană la firul ierbii. Ce nu s-a spus încă despre acest proces?

  • de

Investiții de milioane, lansări de proiecte și zeci de grădinițe, școli drumuri reparate. Sute de afaceri lansate cu suportul Uniunii Europene. Toate acestea au fost însoțite de prezentări și discuții în sate și orașe. Aproape fiecare mahala a aflat cât de importantă este integrarea europeană pentru Republica Moldova.

Referendumul din 20 octombrie a demonstrat că încă multă lume nu a înțeles încotro ar trebuie să meargă pentru a-și crea bunăstarea și menține pacea.

Cum a decurs campania de informare despre avantajele integrării europene? Care sunt cele mai des întâlnite întrebări despre aceste proces? Ce au înțeles oamenii din acest proces care explică votul de la referendum? Cum ar trebui construită în continuare campania de informare a cetățeniilor despre integrarea europeană? Pe ce ar trebui să se focuseze masajul despre integrare europeană și cine ar trebui să promoveze aceste informații?

Răspund la acest întrebări Liliana Palihovici, președinta Institutum Virtutes Civilis, copreședintă Platformei Societății Civile UE-RM, și Victor Ambroci, primarul orașului Călărași, vicepreședintele CALM. Emisiunea „Consens Național” cu Vitalie Dogaru, va fi difuzată luni, 28 octombrie, la ora 20:00.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul VIDEO Dialog despre integrarea europeană la firul ierbii. Ce nu s-a spus încă despre acest proces? apare prima dată în Realitatea.md.