Sari la conținut

VIDEO Ministra Justiției RĂBUFNEȘTE pe Facebook: „Soțul meu nu a luat mită și nu a fost condamnat în 2019”

„Soțul meu nu a luat mită și nu a fost condamnat în 2019 pentru careva acte de corupție”, este declarația făcută de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, într-o postare pe Facebook, după ce dosarul de corupție în care a fost vizat soțul său, fost ofițer al Centrului Național Anticorupție (CNA), a reapărut în spațiul public. Potrivit ministrei, zvonurile sunt false.

„Informațiile apărute în spațiul public cu scopul de a-mi denigra imaginea mea sau a familiei mele sunt un fals ordinar, lansate intenționat, inclusiv după o participare recentă la o emisiune radio. Regret că fără o documentare corectă sau verificare a faptelor, unele instituții media multiplică falsuri și manipulează cu informații.

Menționez faptul că soțul meu nu a luat mită și nu a fost condamnat în 2019 pentru careva acte de corupție. A fost vizat într-un dosar penal în anul 2009, care ulterior a fost încetat. Orice alte detalii țin de viața sa privată și rog să fie respectată”, a scris ministra.

Marți, 19 decembrie curent, ministra Justiției a fost la o emisiune de la Radio Chișinău, unde i s-a cerut o reacție în acest sens.

„Eu nu vreau să comentez această întrebare. Ceea ce vreau să spun e că ceea ce s-a întâmplat soțului meu mulți-mulți ani în urmă ține de viața privată. În acel moment noi nu eram căsătoriți și vreau ca toată lumea să înțeleagă că în fața tuturor eu răspund pentru propriile acțiuni, pentru funcția și mandatul pe care îl dețin.

Ceea ce ține de viața privată a unui om care s-ar fi întâmplat 15-20 de ani în urmă, urmează a se respecta sau a fi întrebat direct. Nu cred că este corect ca de fiecare dată persoana mea să fie discreditată de careva  informații destul de manipulatorii. Și nu în ultimul rând, eu sunt deschisă de a răspunde la toate întrebările care țin de activitatea mea, dar ceea ce ține de viața privată a unei persoane sau viața mea privată nu privește pe nimeni”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

[bzplayer mp4=”https://realitatea.md/wp-content/uploads/2023/12/Veronica-Mihailov-Moraru.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

 

Amintim că pe 13 decembrie curent, evz.ro a publicat o investigație în care se menționa despre faptul că o mașină care ar aparține soțului ministrului Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru, se află în mijlocul unui scandal ce implică bani mulți, polițiști, judecători și procurori, dar și o femeie care susține că este victima abuzurilor autorităților.

Mai exact, soțul ministrului Justiției, Oleg Moraru, ar fi oferit, potrivit sursei citate, printr-o procură, pentru folosință gratuită, o mașină model Nissan X-Trail, unei persoane fizice. În realitate, automobilul ar fi fost dat cu chirie, suma încasată fiind de cel puţin 13.000 de euro.

Sursa citată mai scria că veniturile obținute de Oleg Moraru nu apar nici în declaraţia de avere şi interese personale a ministrului, nici într-a procurorului, iar cei doi funcţionari riscă să fie trase la răspundere pentru fals în declaraţii publice. Toată „afacerea” a ieşit la suprafaţă după ce, acuză femeia care a vrut să cumpere automobilul, poliţia a descins abuziv în curtea ei din Chişinău şi a ridicat automobilul pentru care plătise să-l cumpere.

DOC Escrocherie cu mașina care ar aparține familiei ministrului Justiției. Oamenii legii ar fi descins pe o adresă

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

De asemenea, în primăvara anului 2023, în spațiul public a apărut hotărârea definitivă a Curții Supreme de Justiție (CSJ), în care sunt păstrate deciziile instanțelor inferioare de condamnare a lui Oleg Moraru, soțul Veronica Mihailov-Moraru. Documentul, potrivit  ziua.md, care a fost publicat pe un canal de Telegram, confirmă condamnarea lui Oleg Moraru pentru luare de mită în apropierea Casei de Modă în 2009. Deși a fost inițial acuzat de trafic de influență, Moraru, potrivit ziua.md, a primit o amendă de 3000 lei, sentința fiind menținută de către CSJ. Moraru și-a recunoscut vina.

Articolul VIDEO Ministra Justiției RĂBUFNEȘTE pe Facebook: „Soțul meu nu a luat mită și nu a fost condamnat în 2019” apare prima dată în Realitatea.md.