Acțiunile Cal-Maine Foods, cel mai mare producător de ouă din SUA, au scăzut în tranzacțiile de după închiderea bursei marți, după ce compania a recunoscut că este investigată de biroul antitrust a Departamentului de Justiție al SUA.
VIDEO Ouăle sunt într-atât de scumpe în SUA, încât americanii vopsesc cartofi de Paște
Cal-Maine, o companie cu sediul în statul Mississippi din Sudul SUA, a declarat că a primit luna trecută o notificare privind investigația legată de creșterile de prețuri la ouă. Compania a spus că cooperează cu autoritățile în cadrul investigației.
Acțiunile companiei au scăzut cu peste 4% în tranzacțiile de după închiderea bursei.
Prețurile ouălor au atins niveluri record în SUA în ultimele luni, în principal din cauza unei epidemii de gripă aviară care i-a forțat pe fermieri să sacrifice peste 166 de milioane de păsări, majoritatea fiind găini ouătoare.
Un cofraj cu 12 ouă de calitate A a costat, în medie, 5,90 dolari în orașele din SUA în luna februarie, în creștere cu 10,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Prețul mediu din februarie a depășit recordul anterior din ianuarie, de 4,95 dolari.
Creșterile de preț la ouă au adus Cal-Maine, care furnizează aproximativ 20% din ouăle consumate în SUA, sub o atenție publică sporită.
Marți, Cal-Maine a anunțat că vânzările sale aproape s-au dublat, ajungând la 1,42 miliarde de dolari în al treilea trimestru fiscal, care s-a încheiat pe 1 martie. Compania a declarat că această creștere se datorează în principal prețurilor mai mari la ouă, pe care le-a vândut în medie cu 4,06 dolari per cofraj de 12 ouă în acel trimestru, față de 2,25 dolari în urmă cu un an.
Cal-Maine a declarat că a vândut un număr record de 331,4 milioane de cofraje de 12 ouă în trimestrul fiscal care s-a încheiat pe 1 martie, o creștere de 10% față de aceeași perioadă a anului precedent.
Compania a mai spus că a făcut progrese în atenuarea efectelor gripei aviare, inclusiv prin creșterea numărului de găini ouătoare și de pui eclozați, precum și prin reluarea activității în ferme închise din Texas și Kansas din cauza gripei aviare. De asemenea, compania a declarat că și costurile cu hrana animalelor au fost mai mici în acel trimestru.
Donald Trump a făcut din combaterea inflației principala sa temă de campanie înaintea alegerilor din noiembrie anul trecut, el promițând scăderea prețurilor la alimente dacă va ieși președinte. Însă prețul ouălor a rămas persistent ridicat în condițiile în care SUA se confruntă cu o penurie care nu a putut fi remediată imediat.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Articolul O investigație a fost deschisă împotriva celui mai mare producător de ouă din SUA, după ce prețurile nu au scăzut apare prima dată în Realitatea.md.