Sari la conținut

ANSA vine cu recomadări! Cum alegem corect vinul pentru masa de Paște

Republica Moldova are o tradiție îndelungată și bogată în producerea vinului. În această perioadă pascală, vinul este nelipsit de pe mesele tradiționale ale multor moldoveni.

În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în calitate de autoritate competentă în domeniul controlului siguranței și calității produselor vitivinicole, al alcoolului etilic și al producției alcoolice, vine cu o serie de recomandări și informații utile pentru consumatori.

Indiferent de vinul ales, moldovenii sunt îndemnați să consume băuturi alcoolice moderat și țină cont de următoarele recomandări:

  • Alegeți produse alimentare, inclusiv vinurile, din unități comerciale autorizate de către ANSA!
  • Evitați produsele vândute în străzi (portbagajele mașinilor, pe carosabil), chiar dacă prețul oferit este comparativ mai mic decât în unitățile comerciale!
  • Atenție la informația de pe etichetă!
  • Verificați concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă!
  • Informați-vă corect despre vinul ales înainte de a-l pune în coșul pascal!
  • Depozitați corect vinul. Evitați locurile în care temperatura este fluctuată. Păstrați sticlele de vin în poziție orizontală, astfel dopul se menține permanent umed prin contactul permanent cu lichidul din interior. Pentru vinurile roșii se recomandă menținerea la temperatura de 12-16⁰C.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul ANSA vine cu recomadări! Cum alegem corect vinul pentru masa de Paște apare prima dată în Realitatea.md.